martes, 5 de noviembre de 2013

Canal 9: Hem perdut 24 anys

La radio televisio valenciana ha segut un dels instrument mes potents dels partits centralistes PP (18 anys) i PSOE (6 anys) per a manipular, mentir, contar una realitat que no existix, buidar la caixa de diners publics i catalanisar la llengua valenciana. Gracies a Canal 9, expressions catalanes com "cap de semana", "vacances" o "aleshores" s´han fet "normals" en el parlar valencià.

En Canal 9, hem perdut 24 anys,...i segons reconeix el PP, 1000 millons d´euros. 24 anys perduts en els que mos hem vist privats d´un mig de comunicacio eficaç, rentable, valencià i objectiu. Canal 9 ha segut tot lo contrari de lo que hauria de ser una televisio publica. I els periodistes que treballaven en eixa cadena son igual de culpables que els politics. O mes.

¿Està orgullosos els periodistes  de Canal 9 de totes les  manipulacions informatives que mos han clavat estos 24 anys? ¿Estan orgullosos de la seua faena i de la dignitat de la seua professio? ¿Està orgullos el Partit Popular de fer lo que han fet en la televisio dels valencians? ¿Estàn orgullosos de l´standart de llengua que mos oferien en RTVV?

Yo pensava que el periodisme era contar la veritar. Molestar al poder. Questionar al Govern, i mantindre informats als ciutadans. Els periodistes i directius de Canal 9 han fet tot lo contrari. Pero el cas valencià es identic al cas de Canal Sur, Telemadrit, TV3, TVG, etc.....

24 anys despres, en el dia en el que Canal 9 està a punt de desapareixer, els ¿periodistes? de RTVV han dit per fi, que ex-directius de Canal 9 están implicats en el Cas Gürtel (¡¡¡¡...!!!!) Ahir, encara no es contaven estes coses en la televisio publica valenciana. Convivencia total del poder, del Partit Popular i els periodistes catalaneros de Canal 9. Implicats tots per igual en no contar la veritat, i mantindre una programacio llamentable.

Vullc tindre mijos de comunicacio VALENCIANS, que conten lo que passa en Valencia i que siguen un vehicul d´expressio del sentir valencià. Necessitem Canal 9, pero un Canal 9 VALENCIÀ. No la monstruositat que ha segut Canal 9 estos 24 anys.

El cinisme de Albert Fabra per a tancar Canal 9 es de recort Guiness. Primer fan una pessima gestio economica de la televisio valenciana, en una programacio infumable, i... ¿¿Despres la tanquen per que no es rentable??  ¿I els 1000 millons d´euros de deute, que? ¿I per que no se´n van ya estos inutils del PP que tot lo que toquen el convertixen en  una ruina?

¿Per que no es fa lo mateix en el PP? Que vixquen en el PP dels diners de les cuotes dels seus afiliats, i de la venda de lotería de Nadal....i si no es rentable el partit que el tanquen tambe. Pero que deixen de viure de subvencions.

Fabra ya s´ha carregat  Canal 9 i ha deixat via lliure per a que entre la TV3. Ha cancelat la formula 1 de Valencia, via lliure per a Montmelo. El Banc de Valencia s´ha regalat a la Caixa per 1 euro. La CAM al Banco Sabadell, i Bancaixa a CajaMadrit. Ademes de totes les empreses valencianes anonimes que han tengut que tancar pels deutes que te la Generalitat Valenciana en elles. Pero ningu en el PP es sentix responsable de res.

Canal 9 està/estava mal gestionada, sí. Mal gestionada pel PP i pels no professionals de la cadena. Tots son responsables, pero no per aixo s´ha de tancar la televisio publica valenciana. Lo que s´ha de fer es gestionar be, i enviar al paro als irresponsables que han gestionat aixina de mal Canal 9.

Idem. La Generalitat Valenciana es un desastre, i l´autonomia inútil. Per no per aixo hem de tornar les competencies a Madrit. Perque alla son igual d´inutils i ineficients que aci (o mes). Lo que hem de fer es gestionar be, i revalencianisar l´administracio. Hem perdut 24 anys de Canal 9, i 30 d´autonomia. Pero encara podem ser un poble digne, valencià i lliure.




 

3 comentarios:

  1. M alegre d una part de que tanquen canal 9 "nou" , com volíen dirlo ara . No conec a ningú home major al meu poble que parle com se parlava en els informatius... Lo primer que duen de fer es llevar la autoimposada normalització, tant els examens de la JQCV com la puntuació que dona per a les oposicions. Una volta pasejava el tio pep per l horta i es va trovar de casa, oberta la porta.... Ara que la porta está oberta que netejen be, que netejen que encara hi ha que netejar.

    PD: m agradat molt l article

    ResponderEliminar
  2. La qüestio es: ¿I ara que?. Potser siga el moment d'escomençar des de zero creant una radio i televisio totalment despolitisada i al servici del poble valencià.

    ResponderEliminar
  3. No vullc fer política ni apologíes de cap tipus, però veint les dades de endeutament i de audiencia, res ha de vorer els 6 primers anys de emisió amb els 18 últims.

    ResponderEliminar